Άνω Γατζέα | Γραφικά καλντερίμια

Διακοπές Πήλιο

Η Κάτω Γατζέα

με την Άνω Γατζέα συνδέονταν με αρκετά μονοπάτια και καλντερίμια, σήμερα αυτή η διαδρομή αντιστοιχεί σε έναν αγροτικό δρόμο. Φτάνοντας όμως στα πρώτα σπίτια της Άνω Γατζέας διατηρείται γραφικό καλντερίμι σε άριστη κατάσταση, το οποίο συνεχίζει και φτάνει στην εξαιρετική πλατεία του χωριού.

Στη περιοχή της Γατζέας υπάρχει και το περίφημο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας (1 χλμ βορειότερα από το χωριό), το οποίο ανήκει στο μετόχι της μονής Μέγιστης Λαύρας του Αγίου Όρους. Το μοναστήρι έχει στο προαύλιό του ένα μεγάλο σταυρό που είναι ορατός από τον παραλιακό δρόμο.

Η περιτειχισμένη μονή θυμίζει κάστρο με το χαρακτηριστικό πύργο στο βόρειο τμήμα της δεσπόζει στην κορυφή λόφου, από όπου έχετε εκπληκτική θέα στην κατάφυτη περιοχή και στον Παγασητικό κόλπο. Επίσης μπορείτε να θαυμάσετε το πετρόχτιστο γεφύρι του σιδηροδρομικού σταθμού στην Άνω Γατζέα, από όπου περνάει το παραδοσιακό τρενάκι του Πηλίου που συνδέει τα Άνω Λεχώνια με τις Μηλιές. Μην ξεχάσετε ακόμα να επισκεφτείτε την πανέμορφη γραφική εκκλησία της Ευαγγελίστριας στην Άνω Γατζέα.

Δύο ακόμα σημαντικοί χώροι που δεν πρέπει να παραλείψετε όταν επισκεφτείτε την Γατζέα είναι το ελαιοτριβείο και το μουσείο.

Η ελιά αποτελεί την κυριότερη καλλιέργεια του Πηλίου γι’ αυτό και ο Πηλιορείτης παραγωγός δίνει μεγάλη προσοχή στην καλή εμφάνιση του προϊόντος του, το οποίο εξαιτίας της καλής και συστηματικής συσκευασίας μπορεί να διατηρηθεί μέχρι μια οκταετία. Η εκλεκτή ποιότητα της ελιάς οφείλεται κυρίως στα γόνιμα εδάφη και στο κλίμα.

Στο μουσείο μπορείτε να θαυμάσετε τα συντηρημένα αντικείμενα που βρέθηκαν στον εσωτερικό και στον αύλιο χώρο.

Περιοχή

Άνω Γατζέα, Θέα Παγασητικό Κόλπο

 

 

 

Μαγευτικές εξωτικές

 

παραλίες και  χωριά

 

 

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

είναι από τους αρχαιότερους συνεταιρισμούς, αφού ιδρύθηκε το 1916 από 199 Ζαγοριανούς. Το 1985 ο Συνεταιρισμός μπαίνει σε νεα φάση δράσης οργανωμένης εμπορικής επιχείρησης. Το εμπορικό σήμα κατοχυρώνεται και κάθε αυθεντικό μήλο Ζαγορίν φέρει το αυτοκόλλητο που το κάνει ξεχωριστό.

   

 

Ο «Μουτζούρης», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατµοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασµά του, είναι ένα τρένο-τουριστικό αξιοθέατο των χωριών του Πηλίου.

         

   

            

         

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Νοσοκομείο Βόλου-24213-51000
Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου-24210-76850
Κέντρο Υγείας Ζαγοράς-24260-22222
Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού-2426031210
Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας-2426049208
Περιφερειακό Ιατρείο Πορταρίας-2421099106 
Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-24210-76995 
Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορας-2426022529