Μακρυρράχη | Πήλιο

Διαμονή Book on Line

Διακοπές Πήλιο

Η Μακρυρράχη, το χωριό των λουλουδιών

βρίσκεται ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου, του Θεϊκού βουνού των Κενταύρων όπου ξεπροβάλλει ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση του. Ταξιδεύοντας στο Ανατολικό Πήλιο συναντάς το χωριό Μακρυράχη, βασικός προορισμός για μια βουτιά στην ομορφότερη παραλία του Πηλίου.. "Άγιοι Σαράντα"!!!

Η ονομασία του χωριού μας δόθηκε από τους κατοίκους της, επειδή είναι χτισμένο στην μοναδική μακριά ράχη ενός λόφου του Πηλίου, σε 250μ υψόμετρο, με μόνιμους κατοίκους που δεν ξεπερνούν τους 800. Μοναδική γαλήνη σου προσφέρει η θέα από τη πρώτη ηλιαχτίδα που λούζει διαδοχικά το χωριό με φως, αφού ανατέλει μέσα από την θάλασσα. Γυρνώντας δεξιά με το βλέμμα σου, παρατηρείς ένα καταπράσινο βουνό, που σου δίνει την αίσθηση ότι αγκαλιάζει το χωριό αφήνωντας ένα μεγάλο κενό στις δύο άκρες του για να μπορέσεις να απολαύσεις τη θέα του απέραντου γαλάζιου της θάλασσας, φτάνωντας το βλέμμα σου μέχρι τη Χαλκιδική. Ως "ΚΥΤΤΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" το χαρακτήρισαν κάποιοι περιγράφοντας σε ένα άρθρο εφημερίδας της δραστηριότητες και τα έθιμα του χωριού μας, ξεκινώντας από τη παραμονή των Φώτων και καταλήγωντας στην παραμονή Πρωτοχρονιάς κάνοντας έτσι το κύκλο μιας χρονιάς.

Μπορεί η καθημερινότητα να θυμίζει ένα χωριό κατακλισμένο από μεγάλους και ηλικιωμένους ανθρώπους, αλλά αυτή την άποψη την ανερεί μια επίσκεψη τις ημέρες των Χριστουγέννων, των Αποκριών, του Πάσχα, ολόκληρου του Καλοκαιριού και των Σαββατοκύριακων, βλέποντας στους δρόμους, στη πλατεία σε κάθε αύλη, νέους οι οποίοι επιστρέφουν από τις πόλεις για να απολαύσουν και να ξαναζήσουν στιγμές ηρεμίας και αναμνήσεων. Η αγάπη των κατοίκων για τη φύση τους οδήγησε στο να ασχοληθούν με αυτή μεταφέροντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τα προϊόντα τους.Εκατοντάδες ποικιλίες λουλουδιών και πολλές ποικιλίες φρούτων είναι η κύρια ενασχόληση τους.

Πολλοί το αναφέρουν ως "Γαρδενοχώρι" μιας και η γαρδένια ήταν το πρώτο λουλούδι που έφερε οικονομική ανάπτυξη στο χωριό μας, και συνεχίζει να είναι πρώτο στις προτιμήσεις όλων λόγω της ομορφιάς του και του υπέροχου αρώματός του. Φτάνοντας στο τέλος αυτού του ταξιδιού πιστεύουμε να σας δώσαμε μια μικρή γεύση της ζωής και της ομορφιάς που μπορεί να σας προσφέρει ένα ακόμη μικρό χωριό από τα 24 χωριά του Πηλίου!

H χιλιομετρική απόσταση απο Μακρυρράχη Πηλίου στην παραλία των  Αγίων  Σαράντα Πηλίου είναι 3,8 χλμ. 

Περιοχή

Μακρυρράχη, Θέα Αιγαίο Πέλαγος

 

 

 

Μαγευτικές εξωτικές

 

παραλίες και  χωριά

 

 

 

   

         

 

 

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ζαγοριν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΠΗΛΙΟ

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ, 37001

ΤΗΛ. 6947 819381

E-mail us

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Free xml sitemap generator

Terms of Use - Privacy Policy

ATM MACHINES
Ζαγορά
Άγιος Ιωάννης
Τσαγκαράδα
Πορταριά
Βόλος

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Νοσοκομείο Βόλου-24213-51000
Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου-24210-76850
Κέντρο Υγείας Ζαγοράς-24260-22222
Περιφερειακό Ιατρείο Κισσού-2426031210
Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας-2426049208
Περιφερειακό Ιατρείο Πορταρίας-2421099106 
Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας-24210-76995 
Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορας-2426022529